[:en]A-Acid pH is a high percent organic carbon containing, 100% natural fertilizer. It is mixture of various vegetable organic materials. It boosts plant development while encouraging growth and blooming. A-Acid pH increases the plant robustness by refreshing them. It is highly efficient plant strengthener. In addition, it shows repellent characteristics against insects. It is highly effective against the damage caused by spider mites, whitefly, tuta absolute, Planococcus citri and so on. It prevents fungi formation and bacterial diseases; protects plants from various diseases and related damage, it is 100% organic.[:]
Total Organic Matter | 45 % |
Organic Carbon | 27.5 % |
pH | 0.4 – 2.4 |
Available in 0.5 - 1 - 1.5 - 2 - 3 - 4 - 5 - 10 - 15 - 18 - 20 - 24 - 25 - 30 - 50 l or kg |
Toplam Organik Madde | 45 % |
Organik Karbon | 27.5 % |
pH | 0.4 – 2.4 |
Ambalajlar 0.5 - 1 - 1.5 - 2 - 3 - 4 - 5 - 10 - 15 - 18 - 20 - 24 - 25 - 30 - 50 l or kg |
Plant | Field applied and fertigation (g/da) |
Foliar (g/100 l water) |
Application |
---|---|---|---|
GREENHOUSE CULTIVATED VEGETABLES
Tomato, Pepper, Eggplant, Cucumber, Bean, Onion, Carrot, Potato, Strawberry, etc. |
1500 - 2000 | 250 - 350 | From planting till harvest, 15-20 days apart |
OPEN GROUND CULTIVATED VEGETABLES
Tomato, Pepper, Eggplant, Cucumber, Bean, Onion, Carrot, Potato, Strawberry, etc. |
1500 - 2000 | 250 - 350 | From planting till harvest, 15-20 days apart |
Edible, Green Vegetables | 2000 - 2500 | 250 - 350 | Starting in spring, 15-20 days apart |
Melon, Watermelon, Zucchini, etc. | 2000 - 2500 | 250 - 350 | Starting in spring, 15-20 days apart |
Nursery trees, Ornamental plants, etc. | 2000 - 2500 | 250 - 350 | From planting till harvest, 15-20 days apart |
FRUIT TREES
Apple, Pear, Peach, Apricot, Quince, Cherry, Sour Cherry, Almond, Hazelnut, Vineyard, Olives, Pomegranate, Citrus Fruits, etc. |
2500 - 3000 (150-200 per tree) |
250 - 350 | Three applications are recommended;
|
ENDUSTRIAL PLANTS
Corn, Soybean, Tobacco, Cotton, Sunflower, Sugar Beet |
- | 250 - 350 | When plants reach 10-15 cm height, 20 days apart |
ARABLE CROPS
Wheat, Barley, Rye, Rice, etc. |
- | 250 - 350 | When plants reach 10-15 cm height, 20 days apart |
LEGUMES and FORAGE CROPS
Chickpea, Lentils, Common Vetch, Sainfoin, etc. |
- | 250 - 350 | When plants reach 10-15 cm height, 20 days apart |
Bitkiler | Topraktan Damla sulama (gr/da) |
Yapraktan (gr/100 lt. su) |
Uygulama Şekli ve Zamanı |
---|---|---|---|
SERA SEBZECİLİĞİ
Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, soğan, havuç, patates, çilek, vb. |
1500 - 2000 | 250 - 350 | Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile uygulanır |
AÇIK ALAN SEBZECİLİĞİ
Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, soğan, havuç, patates, çilek, vb. |
1500-2000 | 250-350 | Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile uygulanır |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER | 2000-2500 | 250-350 | İlkbahardan itibaren 15-20 gün aralıklarla uygulanır |
KAVUN, KARPUZ, KABAK, vb. | 2000-2500 | 250-350 | İlkbahardan itibaren 15-20 gün aralıklarla uygulanır |
FİDANLIK, SÜS BİTKİLERİ, vb. | 2000-2500 | 250-350 | Dikimden itibaren hasat sonuna kadar 15-20 gün ara ile uygulanır |
MEYVE AĞAÇLARINDA
Elma, armut, şeftali, kayısı, ayva, kiraz, vişne, badem, fındık, bağ, zeytin, nar, narenciye, vb. |
2500-3000 (150-200 ağaç başına) |
250-350 | Üç uygulama tavsiye edilmektedir;
|
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ
Mısır, soya, tütün, pamuk, ayçiçeği, şeker pancarı |
- | 250-350 | Bitkiler 10-15 cm boya ulaştıktan sonra 20 gün ara ile uygulanır |
TARLA BİTKİLERİ
Buğday, arpa, çavdar, çeltik, vb. |
- | 250-350 | Bitkiler 10-15 cm boya ulaştıktan sonra 20 gün ara ile uygulanır |
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ
Nohut, mercimek, fiğ, korunga, vb. |
- | 250-350 | Bitkiler 10-15 cm boya ulaştıktan sonra 20 gün ara ile uygulanır |