Zincon

Zincon

Zincon bitkilerin Çinko (Zn) ihtiyacını gidermek üzere geliştirilmiş özel bir gübre çözeltisidir. Sebzeler ve meyve ağaçlarında gövde ve dal gelişimini, tahıllarda kardeşlenme ve sapa kalkma faaliyetlerini artırır. Bitkilerde çiçek sayısı, kaliteli çiçek yapısı gibi generatif faaliyetleri artırır ve düzenler. Çinko (Zn) bitkiler tarafından en fazla ihtiyaç duyulan altı iz elementten birisidir ve göreceli olarak küçük miktarlarda ihtiyaç duyulmasına rağmen noksanlıklarında dikkate değer verim ve kalite kayıplarına neden olmakta, hatta bazı koşullarda bitkinin iflasına kadar gidebilmektedir. Çinko, bitki boyu ve dal gelişimini artıran önemli bir besin maddesidir. Eğer toprakta çinko noksanlığı var ise, diğer tüm besin elementleri yeterli miktarda bulunsa bile verim düşük olacaktır. Dolayısıyla çinko, topraktan kaldırılan ürün miktarını doğrudan etkiler. Türkiye coğrafyasındaki topraklarda çinko eksikliği çok sık görülür. Çinko noksanlığının en belirgin görüntüsü bodur bitkilerdir. Bununla birlikte ağaçların genç sürgünleri uçtan başlayarak kurur, yaprak ve meyveler olgunlaşmadan dökülür. Meyve adedi azalır ve verim düşer. Zincon; bitkilerin Çinko (Zn) ihtiyacını gidermede başarılı bir gübre çözeltisidir. Bir nevi fosforun işlemini toprakta bitki senteziyle gerçekleştirir. Üretiminde CRAB-X System® (karboksilik asitler şelatı) kullanılmaktadır.

Suda Çözünür Çinko (Zn)  %7
Ambalaj Tipi 0.25 - 0.5 - 1 - 1.5 - 2 - 3 - 4 - 5 - 8 - 10 - 15 - 18 - 20 - 24 - 25 - 30 - 40 - 50 kg
Ürün Çeşidi Uygulama Dönemleri Topraktan Uygulama (dekara) Yapraktan Uygulama
BAĞ

Çekirdekli - Çekirdeksiz her çeşit için

- İnce koruk döneminde
- İri koruk döneminde 2 uygulama
- Tatlı su yürüme döneminden önce ve sonra 2. uygulama
- Hasattan 7-10 gün önce
2 – 2,5 kg/da 300 – 400 gr/100 lt. su
200 – 300 gr/100 lt. su
150 – 250 gr/100 lt. su

100 – 200 gr/100 lt. su
ZEYTİN - Meyveler nohut iriliğinde iken, 15-20 gün ara ile 2-3 uygulama
- Çekirdek sertleşme dönemi ve sonrasında 2-3 uygulama
- Renklenme dönemine girerken 20 gün ara ile 2 uygulama
1 – 2 kg/da 200 – 250 gr/100 lt. su

150 – 200 gr/100 lt. su

100 – 150 gr/100 lt. su
MEYVE AĞAÇLARI

Kiraz, şeftali, kayısı, erik, elma, armut, nar, narenciye, badem, ceviz, fındık, antep fıstığı, vb.

- Meyve gelişme döneminde 3-4 uygulama
- Meyve renklenme ve tatlanma döneminde 2 uygulama
1 – 2 kg/da 350 – 500 gr/100 lt. su

200 – 300 gr/100 lt. su
AÇIK ALAN SEBZECİLİKTE

Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, fasulye, bezelye, börülce, barbunya, yeşillikler, vb.

- Meyve gelişme döneminde 2-3 uygulama
- Her türlü sebzede meyve döneminde uygulanabilir
1 – 1,5 kg/da 200 – 300 gr/100 lt. su
SERA SEBZECİLİĞİNDE

Domates, biber, patlıcan, salatalık, vb.

- Meyve gelişme döneminde 2-3 uygulama
- Her türlü sebzede meyve döneminde uygulanabilir
1,5 – 2 kg/da 250 – 350 gr/100 lt. su
YUMRU BİTKİLER

Patates, Pancar, Turp, Havuç, Şalgam vb.​

Yumru gelişme döneminde 2-3 uygulama 1,5 – 2 kg/da 250 – 350 gr/100 lt. su
Çilek - Çay - Meyve gelişme döneminde 2-4 uygulama
- Meyve döneminde damlamadan 3-5 uygulama
1 – 2 kg/da 200 – 250 gr/100 lt. su
PAMUK Koza oluşum döneminde 2-3 uygulama 1,5 – 2 kg/da 350 – 500 gr/100 lt. su
Lahana, Karnabahar, Brokoli, Havuç, Soğan, Sarımsak, vb. Baş olum döneminde 2 uygulama 1 – 2 kg/da 200 – 250 gr/100 lt. su
FİDANCILIK ve ÇİÇEKÇİLİK - Üstten 1 uygulama
- Kökten 2 uygulama
0,5 – 1 kg/da 300 – 350 gr/100 lt. su

TARLA ve YEM BİTKİLERİ ile ENDÜSTRİ BİTKİLERİ

Arpa, buğday, yulaf, yonca, fiğ, üçgül, korunga, ayçiçeği, mısır, çay, haşhaş, kimyon, vb.​

Vejetatif gelişme dönemi boyunca 1 – 1,5 kg/da 200 – 250 gr/100 lt. su
BAKLAGİLLER

Nohut, fasulye, bezelye, bakla, vb.​

Vejetatif gelişme dönemi boyunca 0,5 – 1 kg/da 200 – 250 gr/100 lt. su