[:tr]Dr.Q® Quadro 5-5-25 yüksek kalitede hammaddeden elde edilmiş Potasyum (K) ağırlıklı harmanlanmış NPK gübresidir. Kükürt (S) ve Kalsiyum (Ca) ihtiva eden özel formülü ile bitkilerinizin güçlü ve sağlıklı gelişimini garanti eder. Meyvelerde dane oluşumunu destekler, daha canlı renklerde ve raf ömrü daha uzun ürünler elde etmenizi sağlar. Toprak pH ‘sını düzenler ve ıslah eder. CRAB-X System® sayesinde bitkilerin topraktan iz element alımını kolaylaştırır.[:en]Dr.Q® Quadro 5-5-25 is a predominantly Potassium (K) containing NPK fertilizer, which is produced by using highly pure, quality raw material. Thanks to its sulfur (S) and calcium (Ca) comprising composition, it guarantees strong and healthy plants. It contributes to the grain formation, keeps the crop color bright and extends the self-life. Additionally, Dr.Q® Quadro 5-5-25 optimizes pH and rehabilitates the soil. It also helps trace element intake due to CRAB-X System® technology.[:]
Total Nitrogen (N) | 5 % |
Ammonium Nitrogen (NH4-N) | 4 % |
Urea Nitrogen (NH2-N) | 1 % |
Water Soluble Phosphorus Pentoxide (P2O5) | 5 % |
Water Soluble Potassium Oxide (K2O) | 25 % |
Water Soluble Calcium Oxide (CaO) | 5 % |
Water Soluble Sulphur Trioxide (SO3) | 40 % |
Available in 0.25 - 0.5 - 1 - 1.5 - 2 - 3 - 4 - 5 - 8 - 10 - 15 - 18 - 20 - 24 - 25 - 30 - 40 - 50 kg |
Toplam Azot (N) | %5 |
Amonyum Azotu (NH4-N) | %4 |
Üre Azotu (NH2-N) | %1 |
Suda çözünür Fosfor Pantaoksit (P2O5) | %5 |
Suda çözünür Potasyum Oksit (K2O) | %25 |
Suda çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) | %5 |
Suda çözünür Kükürt Trioksit (SO3) | %40 |
Ambalaj Tipi | 0.25 - 0.5 - 1 - 1.5 - 2 - 3 - 4 - 5 - 8 - 10 - 15 - 18 - 20 - 24 - 25 - 30 - 40 - 50 kg |
Crops |
Application Season |
Dosage |
|
---|---|---|---|
Foliar |
Field applied |
||
Citrus fruits |
When needed |
150 – 200 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Apple, Pear, etc. |
From post-blooming on |
150 – 200 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Peach, Apricot, Cherry, Sour cherry, Plum and Pomegranate |
From post-blooming on |
150 – 200 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Vineyard |
Together with first leaf |
150 – 200 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Pistachio |
Right after blooming |
100 – 150 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Banana |
When needed |
100 – 150 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Kiwi, fig |
When needed |
100 – 150 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Tomato, Pepper |
When needed |
50 – 100 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Cucumber, Eggplant |
When needed |
50 – 100 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Melon, Watermelon |
When needed |
50 – 100 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Ornamental plants |
When needed |
50 – 100 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Lentil |
From the first sprouting on |
70 – 100 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Peanut |
From the first sprouting on |
100 – 150 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Cotton |
From the first sprouting on |
100 – 150 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Sugar Beet |
From the first sprouting on |
100 – 150 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Fruit Nursery |
When needed |
150 – 200 g/100 l water |
0.5 – 0.1 kg/1000 m2 |
Cereals |
In the tillering phase |
200 – 250 g/100 l water |
– |
Green fields |
When needed, 2-3 times |
200 – 300 g/100 l water |
1 – 2 kg/1000 m2 |
Ürün | Uygulama Dönemi | Uygulama Dozu | |
---|---|---|---|
Yapraktan | Topraktan | ||
Narenciye | İhtiyaç duyulan her dönemde | 150 – 200 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Elma, Armut, vb. | Çiçeklenme sonrasından itibaren | 150 – 200 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Şeftali, Kayısı, Kiraz, Vişne, Erik ve Nar | Çiçeklenme sonrasından itibaren | 150 – 200 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Bağ | İlk yaprak teşekkül ettikten sonra | 150 – 200 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Antep Fıstığı | Çiçeklenmeden hemen sonra | 100 – 150 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Muz | İhtiyaç duyulan her dönemde | 100 – 150 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Kivi, İncir | İhtiyaç duyulan her dönemde | 100 – 150 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Domates, Biber | İhtiyaç duyulan her dönemde | 50 – 100 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Hıyar, Patlıcan | İhtiyaç duyulan her dönemde | 50 – 100 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Kavun, Karpuz | İhtiyaç duyulan her dönemde | 50 – 100 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Süs bitkileri | İhtiyaç duyulan her dönemde | 50 – 100 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Mercimek | İlk çıkıştan itibaren | 70 – 100 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Yerfıstığı | İlk çıkıştan itibaren | 100 – 150 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Pamuk | İlk çıkıştan itibaren | 100 – 150 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Şeker Pancarı | İlk çıkıştan itibaren | 100 – 150 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Meyve Fidanları | İhtiyaç duyulan her dönemde | 150 – 200 gr/100 lt. su | 0,5 – 0,1 kg/1000 m2 |
Hububat | Kardeşleme dönemde | 200 – 250 gr/100 lt. su | – |
Yeşil Alanlar | İhtiyaç duyuldukça 2-3 kez uygulanır | 200 – 300 gr/100 lt. su | 1 – 2 kg/1000 m2 |